fbpx

Mondhygiëne Rotterdam

Voor een optimale mondhygiëne zijn soms behandelingen nodig waar de tandarts tijdens een periodieke controle niet aan toe komt. Dit zijn met name preventieve behandelingen om uw gebit en tandvlees in optimale gezondheid te houden. De mondhygiënist, tandarts of preventieassistente controleert uw gebit en tandvlees, verwijdert tandsteen en geeft poetsadvies. Zo voorkomt u problemen met uw mondgezondheid.

Zoekt u een tandarts in Rotterdam die u kan helpen met uw mondhygiëne? Tandartspraktijk Laan op Zuid heeft specialisten in huis die zorgen voor een prachtige lach. Neem contact op met onze praktijk in Rotterdam-Zuid voor een afspraak.

 • Ervaren tandartsen en preventieassistenten
 • Pijnloze behandelingen
 • Ruime openingstijden
 • Géén wachtlijst: u wordt snel geholpen

Preventieve mondzorg voor een goede mondhygiëne

Behandelingen die door de mondhygiënist of preventieassistente uitgevoerd worden, vallen onder de preventieve mondzorg. Het is dan ook raadzaam om niet te wachten tot u klachten heeft, maar op regelmatige basis een afspraak te maken. Heeft u erg last van uw tandvlees of gebit? Uw tandarts of preventieassistente stelt een plan op om verergering van de problemen te voorkomen.

Herkent u de onderstaande klachten bij uzelf? Dan is het verstandig om een afspraak in te plannen bij onze praktijk.

 • Bloedend tandvlees, bijvoorbeeld na het poetsen
 • Gevoelig, rood of gezwollen tandvlees
 • Loszittende tanden en/of kiezen
 • Regelmatig last van gaatjes (cariës)
 • Teruggetrokken tandvlees dat niet meer strak om de tanden zit
 • Regelmatig last van tandsteen en andere aanslag op het gebit
 • Vaak een vieze smaak in de mond of slechte adem

Behandelingen ten behoeve van de mondhygiëne

U voorkomt tandvleesproblemen en gaatjes door uw mondhygiëne optimaal te houden. Mocht u last krijgen van aandoeningen aan het gebit of het tandvlees, dan kan de tandarts deze verhelpen. In feite maken we onderscheid tussen preventieve behandelingen en overige behandelingen.

Preventieve behandelingen

De volgende behandelingen zijn voornamelijk bedoeld om (verergering van) problemen te voorkomen:

 • Onderzoek, bijvoorbeeld met behulp van röntgenfoto’s
 • Voorlichting en advies over poetsen en ander gebitsonderhoud
 • Preventieadvies over tandvleesaandoeningen en gaatjes

Overige behandelingen

Uiteraard werken we niet alleen preventief. Er zijn ook andere behandelingen ten behoeve van de mondhygiëne:

 • Sealen van tanden
 • Vullingen polijsten
 • Aanpakken van ernstige tand(vlees)aandoeningen, zoals parodontitis en gingivitis
 • Verwijderen van plak, tandsteen en andere tandaanslag

Tandsteen verwijderen

Een veelvoorkomende aandoening bij patiënten is tandplak, ook wel tandsteen genoemd. Plak hecht zich met name aan de tanden die gesitueerd zijn rondom de speekselklieren en wanneer de plak oxideert, ontstaat er tandsteen. Om gaatjes of andere tandvleesproblemen te voorkomen, moeten we tandsteen tijdig verwijderen. U kunt het namelijk niet zelf wegpoetsen. Tandsteen verwijderen is een van de meest voorkomende behandelingen op het gebied van de mondhygiëne.

Mondhygiëne bij Tandartspraktijk Laan op Zuid in Rotterdam

U bent bij tandartspraktijk Laan op Zuid in Rotterdam van harte welkom voor alle tandheelkundige behandelingen. Onze preventieassistenten zijn zeer ervaren en behandelen u met de grootste zorg om problemen met uw gebit te voorkomen.

Tandartspraktijk Laan op Zuid

Laan op Zuid 2
3071 AA Rotterdam

  Openingstijden

  Maandag:08:00 – 17:00 uur
  pauze: 13:00-13:45
  Dinsdag:08:00 – 17:00 uur
  pauze: 13:00-13:45
  Woensdag:08:00 – 17:00 uur
  pauze: 13:00-13:45
  Donderdag:08:00 – 17:00 uur
  pauze: 13:00-13:45
  Vrijdag:08:00 – 17:00 uur
  pauze: 13:00-13:45
  Zaterdag:08:00 – 15:30 uur
  pauze: 12:00-12:30
  Zondag:Gesloten

  Plan nu een afspraak in

  Tandartspraktijk Laan op Zuid in Rotterdam biedt patiënten alle mogelijke behandelingen op het gebied van tandheelkunde. Ook voor een goede mondhygiëne bent u van harte welkom bij onze tandartspraktijk. Maak snel een afspraak: bel 010 – 820 97 84 of vul het contactformulier in.

  Veelgestelde vragen over mondhygiëne

  Heeft u een vraag over het behouden van een goede mondhygiëne of wilt u meer weten over behandelingen bij de mondhygiënist? Hieronder hebben we een aantal veelgestelde vragen voor u beantwoord. Als u toch nog met vragen zit, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

  Wat doet een mondhygiënist of preventieassistente?

  De behandelingen die een mondhygiënist of preventieassistente uitvoert vallen onder de preventieve tandheelkunde. U kunt ook terecht voor voorlichting ten behoeve van mondverzorging en het voorkomen van problemen aan uw tandvlees en gebit. Daarnaast kan de preventieassistente tandsteen verwijderen en het gebit polijsten.

  Doet een behandeling bij de mondhygiënist pijn?

  Behandelingen ten behoeve van de mondhygiëne zijn in het algemeen niet pijnlijk. Het geluid van de apparatuur kan wellicht naar klinken. Als een verdoving nodig en gewenst is, kunt u hiervan een klein prikje ervaren.

  Heb ik een verwijzing nodig voor de mondhygiënist?

  Nee, een verwijzing is niet nodig. U kunt door uw tandarts verwezen worden of zelf en afspraak maken.

  Wat kost een preventieve behandeling?

  Omdat niet elke behandeling even lang duurt en elke afspraak bestaat uit meerdere handelingen, is er geen vaste prijs te noemen voor een bezoek aan de mondhygiënist. Wel hebben we de standaardtarieven zoals vastgesteld door de NZa op onze website vermeld.

  Krijg ik de kosten van mijn behandeling vergoed?

  De kosten van een preventieve behandeling ten behoeve van de mondhygiëne worden mogelijk vergoed, mits u een aanvullende tandartsverzekering heeft. Kinderen onder de 18 jaar krijgen de tandartskosten vergoed. Voor de precieze vergoedingen kunt u het beste contact opnemen met uw zorgverzekeraar. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

  Wanneer moet ik aan de slag met mijn mondhygiëne?

  Het is het beste om preventief te werken: de behandelingen die we uitvoeren zijn met name bedoeld om problemen aan het gebit en het tandvlees te voorkomen. De tandarts kan u ook van alles vertellen over het verkrijgen van de optimale mondhygiëne en hoe u die behoudt. Bijvoorbeeld hoe u het beste kunt poetsen, flossen en stoken.