fbpx

Periodieke controle

De beste manier om een mooi en gezond gebit te behouden is het voorkomen van gebitsproblemen. Met een halfjaarlijkse periodieke controle kunnen we beschadigingen van het gebit voorkomen of op tijd bestrijden. Op deze manier voorkomen we dat er een ingrijpende behandeling nodig is. De ervaren tandartsen van Tandarts Laan op Zuid verwelkomen u graag voor een halfjaarlijkse periodieke controle. Plan een afspraak via de onderstaande button. Bent u nog niet eerder in onze praktijk geweest? Schrijf u dan eenvoudig in via onze website.

De voordelen van periodieke controles bij Tandarts Laan op Zuid

  • Deskundige en ervaren tandartsen
  • Periodieke controle binnen een kwartier uitgevoerd
  • Tijdig signaleren en behandelen van gebitsproblemen
  • Plan uw afspraak online in

Wat is een periodieke controle?

Tijdens een periodieke controle controleert de tandarts uw gebit op afwijkingen als gaatjes, ontstoken tandvlees, tandsteen en eventuele tandwortelproblemen. Hiermee zorgen we ervoor dat we tandproblemen tijdig signaleren en kunnen bestrijden, voordat ze verergeren. De tandarts kan tijdens de periodieke controle bijvoorbeeld vaststellen of u last heeft van ontstoken tandvlees. Door ontstoken tandvlees op tijd op te sporen en te behandelen, voorkomen we dat het probleem zich uitbreidt tot een aandoening als parodontitis. Daarnaast kunnen afwijkingen aan het gebit duiden op andere gezondheidsproblemen in het lichaam. Een periodieke controle is dus niet alleen noodzakelijk voor een gezond gebit, maar kan ook bijdragen aan je algehele gezondheid.

Wat zijn de tarieven van een periodieke controle?

De tarieven voor periodieke controles zijn, net als bij andere tandheelkundige behandelingen, landelijk vastgelegd door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Hierdoor zijn de tarieven voor tandheelkundige behandelingen overal in Nederland hetzelfde. Bekijk hieronder de kosten van een periodieke controle, vastgesteld voor het jaar 2019:

Code Behandeling Prijs
C11 Wortelkanaalbehandeling consult € 22,16
C13 Probleemgericht consult € 22,16

Wanneer er aanvullende tandheelkundige handelingen worden verricht, kunnen er extra kosten in rekening gebracht worden. Voor een actueel overzicht van alle kosten kunt u terecht op onze pagina tarieven.

Vergoeding zorgverzekeraar

Tot het achttiende levensjaar is iedereen vanuit de basisverzekering verzekerd voor tandheelkundige behandelingen. Wanneer u achttien jaar of ouder bent, dan heeft u een aanvullende verzekering nodig om de tandartskosten vergoed te krijgen. Afhankelijk van uw verzekeraar wordt de periodieke deels of helemaal vergoed. Om er zeker van te zijn dat u in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit de verzekering neemt u contact op met uw zorgverzekeraar.

Een periodieke controle is snel en pijnloos

Een periodieke controle duurt doorgaans 15 minuten. Dit is al genoeg tijd voor de tandarts om uw mond uitgebreid te controleren op afwijkingen of gebitsproblemen. In sommige gevallen is het nodig om röntgenfoto’s te maken. Zo krijgt de tandarts een beter beeld van de staat van uw gebit. Uiteraard verloopt de periodieke controle geheel pijnloos. Tijdens de controle ontvangt u bovendien deskundig advies over hoe u uw gebit het beste kunt onderhouden. Hierbij kunt u denken aan poetsinstructies. Een periodieke controle is dus een snelle en pijnloze controle, waarbij we binnen 15 minuten uw gebit volledig hebben gecontroleerd. Zo kunt u snel weer met een stralende lach naar huis.

Vervolgafspraak na een periodieke controle

Blijkt tijdens de periodieke controle dat er afwijkingen aanwezig zijn in uw gebit? In sommige gevallen kan dit betekenen dat er een uitgebreide behandeling nodig is, bijvoorbeeld wanneer er een gaatje gevuld moet worden of wanneer u een wortelkanaalbehandeling moet ondergaan. In dat geval plannen we een vervolgafspraak in. Dankzij onze uitstekende verdovingsmethoden zullen ook deze behandelingen volledig pijnloos verlopen. In sommige gevallen kan de tandarts u doorverwijzen naar een andere specialist, zoals de kaakchirurg of mondhygiënist.

Tips voor een goede mondhygiëne

Voorkomen is beter dan genezen. Draag een steentje bij aan het voorkomen van gebitsproblemen door er een goede mondhygiëne op na te houden. Volg hiervoor de onderstaande tips:

  • Poets uw tanden tweemaal per dag met een fluoridetandpasta.
  • Reinig de ruimtes tussen uw tanden en kiezen met flosdraad, stokers of ragers.
  • Beperk uw eet- en drinkmomenten tot maximaal 7 keer per dag.
  • Wacht een uur met tandenpoetsen na het nuttigen van zuur voedsel, zoals sinaasappels.

Natuurlijk kunt u gebitsproblemen niet altijd voorkomen. Daarom is het noodzakelijk om twee keer per jaar een bezoek te brengen aan de tandarts voor een periodieke controle. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat er geen ernstige gebitsproblemen ontstaan en dat u een mooi, stralend en gezond gebit behoudt.

U bent van harte welkom bij Tandarts Laan op Zuid

Stap binnen bij Tandarts Laan op Zuid. Onze zeer moderne tandartsenpraktijk is gelegen in Rotterdam Zuid, in het nieuwe kantoorgebouw Vancouver. Door middel van vakkundige behandelingen en moderne apparatuur verlenen onze specialisten hoogwaardige en complete mondzorg voor zowel kinderen als volwassenen.

Periodieke controle inplannen

Een periodieke controle inplannen bij Tandarts Laan op Zuid is erg eenvoudig. U kunt een afspraak inplannen via onze website of bellen naar 010 82 09 784. Heeft u met spoed een tandarts nodig? Neem direct telefonisch contact met ons op. We proberen dezelfde dag of de dag erna een afspraak met u in te plannen.