fbpx

Tanden bleken

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun gebit een aantal tinten witter te maken met een bleekbehandeling. Tanden bleken is dan ook een populaire behandeling, waarmee u zorgt voor een stralend gebit. Merkt u dat uw tanden en kiezen verkleuren en wilt u hier iets aan doen? Bespreek uw wensen en de mogelijkheden met uw tandarts van Tandartspraktijk Laan op Zuid. We helpen u graag aan de glimlach die u het liefste in de spiegel ziet.

 • Veilig bleken in de praktijk en thuis onder begeleiding
 • Tandartsen gespecialiseerd in esthetische tandheelkunde
 • Ruime openingstijden, ook op zaterdag

Wilt u meer weten over tanden bleken? Neem voor een afspraak of advies gerust contact met ons op via de onderstaande knoppen.

Een stralend wit gebit

Een stralend wit gebit: wie wil dat niet? Tegenwoordig komt u zowel in winkels als online talloze manieren tegen om uw tanden witter te maken met bleekmiddelen. In veel gevallen zijn bleekbehandelingen een goede manier hiervoor, mits ze op een veilige en verantwoorde manier gebeuren. Het is daarom altijd aan te raden het bleken van de tanden onder begeleiding van uw tandarts of mondhygiënist te doen.

Uw tanden bleken met Philips Zoom!

Bij Tandartspraktijk Laan op Zuid werken we met de meest geavanceerde technieken om de beste resultaten te bereiken. Dat geldt ook voor het bleken van uw tanden. Philips Zoom! is een effectieve én veilige manier om uw tanden extra snel witter te maken. Deze methode wordt uitgevoerd door de tandarts in de praktijk. Met een krachtige ledlamp en een speciale bleekgel worden uw tanden na maximaal twee uur al tot wel zes tinten lichter.

Uw tanden laten bleken met Philips Zoom! is uiterst veilig: de methode voldoet aan alle EU-veiligheidseisen. Hoewel deze bleektechniek relatief nieuw is in Nederland, gingen al meer dan 10 miljoen mensen over de hele wereld u voor. Meer informatie vindt u op de website van Philips Zoom!.

De bleekbehandeling in stappen

Bleken met Philips Zoom! gaat als volgt in zijn werk:

1.      Eerste consult

Tijdens uw eerste afspraak leggen we u uit wat de bleekbehandeling inhoudt en bespreken we uw verwachtingen en mogelijkheden. Ook stellen we de huidige kleur van uw tanden vast en maken we een foto om het kleurverschil na het bleken te kunnen vergelijken.

2.      Gebitsreiniging

Voordat we aan de slag gaan met Philips Zoom!, voert de tandarts een grondige gebitsreiniging uit. Hiermee verwijdert hij eventueel vuil en oppervlakkige aanslag. Door uw gebit vooraf te reinigen, zorgen we ervoor dat het bleken optimaal resultaat geeft.

3.      Voorbereiding op het bleken

De bleekbehandeling wordt voorbereid door de tanden eerst te polijsten. Vervolgens worden uw lippen bevochtigd en wordt de mondspreider ingebracht. U krijgt een beschermingsbril op tegen het felle ledlicht. Daarnaast gebruiken we een beschermingsgel om uw tandvlees te beschermen.

4.      De Philips Zoom! bleekbehandeling

De behandeling bestaat uit sessies van 15 minuten, waarin de tandarts de bleekgel aanbrengt en de innovatieve Philips Zoom! ledlamp plaatst. Meestal wordt deze procedure vier keer herhaald. Na afloop wordt de bleekgel verwijderd en de mond gereinigd.

5.      Het resultaat

Wanneer de behandeling voltooid is, bekijken we samen met u het resultaat. De tandarts geeft u voorlichting over het behoud van het bleekresultaat. Afhankelijk van de ernst van de verkleuring en het gewenste eindresultaat wordt de behandeling eventueel thuis voortgezet met een bleekset.

Kosten tanden bleken

De tarieven voor het bleken van tanden worden jaarlijks vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De exacte kosten van uw bleekbehandeling hangen af van de methode. De onderstaande tarieven zijn van toepassing.

Behandeling Kosten
Philips Zoom! WhiteSpeed In Office € 299,-
Thuisbleekset Philips Zoom! (exclusief bleekbitje) € 60,-

De genoemde tarieven zijn exclusief de kosten van de gebitsreiniging die vooraf plaatsvindt. Deze kosten zijn afhankelijk van de benodigde tijd en verschillen dus per persoon. Wilt u precies weten wat uw bleekbehandeling gaat kosten? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend consult.

Vergoeding door uw zorgverzekeraar?

De kosten van een bleekbehandeling worden meestal niet vergoed vanuit uw basisverzekering. Heeft u een aanvullende tandartsverzekering? Dan bestaat er een mogelijkheid dat u recht heeft op een (gedeeltelijke) vergoeding. Voor de voorwaarden en precieze dekking kunt u het beste contact opnemen met uw verzekeringsmaatschappij. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

Tanden bleken bij Tandartspraktijk Laan op Zuid in Rotterdam

Heeft u interesse in een bleekbehandeling om uw gebit witter te maken? Laat uw tanden bleken bij Tandartspraktijk Laan op Zuid in Rotterdam. We helpen u graag op een veilige en verantwoorde manier aan een prachtig wit gebit.

Ons adres

Laan op Zuid 2
3071 AA Rotterdam

  Openingstijden

  Maandag:08:00 – 17:00 uur
  pauze:                 13:00 – 13:45 uur
  Dinsdag:08:00 – 17:00 uur
  pauze:                 13:00 – 13:45 uur
  Woensdag:08:00 – 17:00 uur
  pauze:                 13:00 – 13:45 uur
  Donderdag:08:00 – 17:00 uur
  pauze:                 13:00 – 13:45 uur
  Vrijdag:08:00 – 17:00 uur
  pauze:                 13:00 – 13:45 uur
  Zaterdag:08:00 – 15:30 uur
  pauze:                 12:00 – 12:30 uur
  Zondag:Gesloten

  Neem contact met ons op

  Wilt u meer informatie over het bleken van uw tanden of ontvangt u graag persoonlijk advies? Onze experts helpen u graag. We zijn doordeweeks bereikbaar van 08:00 tot 17:00 uur via 010 – 820 97 84. U kunt ook een e-mail sturen naar info@tandartslaanopzuid.nl.

  Veelgestelde vragen over tanden bleken

  Hieronder beantwoorden we enkele veelgestelde vragen over tanden bleken. Staat uw vraag hier niet tussen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

  Hoe werkt tanden bleken met bleekmiddel?

  Het bleekmiddel waarmee tanden gebleekt worden bevat een percentage waterstofperoxide en carbamideperioxide. Onder de ledlamp breken deze bestanddelen de kleurstoffen in de tanden af en maken ze het glazuur enigszins poreus. Hierdoor wordt het tandbeen zichtbaarder. De toevoeging van amorf calciumfosfaat (ACP) in de bleekgel herstelt het glazuur, zodat uw tanden beschermd blijven.

  Doet tanden bleken pijn?

  Nee, bleekbehandelingen zoals die bij Tandartspraktijk Laan op Zuid worden uitgevoerd zijn volledig pijnloos. De Philips Zoom! bleekgel bevat onder andere kaliumnitraat, wat eventuele tijdelijke gevoeligheid vermindert. Uw tanden kunnen na afloop wel wat gevoelig zijn. De gevoeligheid zou binnen 24 uur moeten verdwijnen.

  Is tanden bleken veilig?

  Ja, uw tanden laten bleken bij de tandarts is veilig. De werkzame stoffen die in de bleekgel zitten, zijn klinisch veilig gebleken. Bovendien bevat de Philips Zoom! bleekgel ACP. Dit is een stof die het glazuur van de tanden herstelt. Zo krijgt u een stralend witte glimlach zonder zorgen.

  Waardoor verkleuren tanden?

  Ieder gebit heeft een andere kleur en de ene persoon heeft van nature een witter gebit dan de andere. De kleur van het gebit is grotendeels genetisch bepaald. De dikte en de kleur van het tandbeen zorgen voor de kleur van de tanden. Onder andere door kleurstoffen in voedingswaren kunnen tanden en kiezen na verloop van tijd verkleuren. Ook leeftijd speelt hierbij een rol: naarmate u ouder wordt, zullen uw tanden donkerder van kleur worden.

  Is tanden bleken slecht?

  De afgelopen jaren is tanden bleken steeds populairder geworden. Helaas gebeurt het niet overal veilig en professioneel. Daarom bestaan er sinds 2012 specifieke regels voor bleekmethodes binnen Europa. Zo mag de bleekgel maximaal 6% waterstofperoxide bevatten en moet de behandeling altijd plaatsvinden door – of onder begeleiding van – een tandarts. Ga in geen geval aan de slag met huis- tuin-en-keukenmiddeltjes om uw tanden witter te maken. Dit kan zeer schadelijk zijn voor uw gebit.

  Hoelang blijven mijn tanden wit na het bleken?

  Dit is afhankelijk van verschillende factoren. Met name de levenswijze die u erop nahoudt is bepalend. Uw voedingspatroon, mondhygiëne en bijvoorbeeld roken spelen hierbij een rol. U kunt de behandeling eventueel eens in de zoveel tijd herhalen om van het resultaat te blijven profiteren.

  Kunnen alle tanden worden gebleekt?

  Nee, niet alle tanden zijn geschikt om te bleken. Facings, kronen en vullingen kleuren niet mee tijdens een bleekbehandeling. Hierdoor kunnen ze zelfs op gaan vallen door hun afwijkende kleur. Wel kunt u ze laten aanpassen naar de nieuwe kleur van uw gebit. Overleg dit met uw tandarts of mondhygiënist en vraag naar de kosten.

  Hoe verzorg ik mijn gebleekte gebit?

  Om uw gebleekte tanden zo lang mogelijk wit en in optimale conditie te houden, is een goede mondverzorging essentieel. Poets uw tanden tweemaal per dag met fluoridehoudende tandpasta en vergeet ook niet te flossen, stokeren of ragers te gebruiken. Daarnaast geven we u graag de volgende tips mee:

  • Nuttig zo min mogelijk verkleurende voedingsmiddelen, zoals rode wijn, koffie, thee, rood fruit, et cetera.
  • Beperk ook de inname van zure of suikerhoudende voedingswaren.
  • Indien u rookt, stop hier dan zo snel mogelijk mee, eventueel met de hulp van een professional.
  • Breng twee keer per jaar een bezoek aan de tandarts voor de periodieke controle.