Tanden bleken

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun gebit een aantal tinten witter te maken met een bleekbehandeling. Tanden bleken is dan ook een populaire behandeling, waarmee u zorgt voor een stralend gebit. Merkt u dat uw tanden en kiezen verkleuren en wilt u hier iets aan doen? Bespreek uw wensen en de mogelijkheden met uw tandarts van Tandartspraktijk Laan op Zuid. We helpen u graag aan de glimlach die u het liefste in de spiegel ziet.

 • Veilig bleken in de praktijk en thuis onder begeleiding
 • Tandartsen gespecialiseerd in esthetische tandheelkunde
 • Ruime openingstijden, ook ’s avonds en in het weekend

Wilt u meer weten over tanden bleken? Neem voor een afspraak of advies gerust contact met ons op via de onderstaande knoppen.

Een stralend wit gebit

Een stralend wit gebit: wie wil dat niet? Tegenwoordig komt u zowel in winkels als online talloze manieren tegen om uw tanden witter te maken met bleekmiddelen. In veel gevallen zijn bleekbehandelingen een goede manier hiervoor, mits ze op een veilige en verantwoorde manier gebeuren. Het is daarom altijd aan te raden het bleken van de tanden onder begeleiding van uw tandarts of mondhygiënist te doen.

Kosten tanden bleken

De tarieven voor het bleken van tanden worden jaarlijks vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De exacte kosten van uw bleekbehandeling hangen af van de gekozen methode. De onderstaande tarieven zijn van toepassing (deze zijn exclusief techniek- en materiaalkosten).

Code Behandeling Kosten
E90 Inwendig bleken, eerste zitting € 48,23
E95 Inwendig bleken, elke volgende zitting € 18,09
E97 Uitwendig bleken per kaak € 75,37

Wilt u precies weten wat uw bleekbehandeling gaat kosten? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend consult.

Vergoeding door uw zorgverzekeraar?

De kosten van een bleekbehandeling worden meestal niet vergoed vanuit uw basisverzekering. Heeft u een aanvullende tandartsverzekering? Dan bestaat er een mogelijkheid dat u recht heeft op een (gedeeltelijke) vergoeding. Voor de voorwaarden en precieze dekking kunt u het beste contact opnemen met uw verzekeringsmaatschappij. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

Tanden bleken bij Tandartspraktijk Laan op Zuid in Rotterdam

Heeft u interesse in een bleekbehandeling om uw gebit witter te maken? Laat uw tanden bleken onder begeleiding van Tandartspraktijk Laan op Zuid in Rotterdam. We helpen u graag op een veilige en verantwoorde manier aan een prachtig wit gebit.

Ons adres

Laan op Zuid 2
3071 AA Rotterdam

  Openingstijden

  Maandag:08:00 – 17:00 uur
  Dinsdag:08:00 – 17:00 uur
  Woensdag:08:00 – 18:00 uur
  Donderdag:08:00 – 17:00 uur
  Vrijdag:08:00 – 17:00 uur
  Zaterdag:09:00 – 16:00 uur
  Zondag:Gesloten

  Neem contact met ons op

  Wilt u meer informatie over het bleken van uw tanden of ontvangt u graag persoonlijk advies? Onze experts helpen u graag. We zijn doordeweeks bereikbaar van 08:00 tot 17:00 uur via 010 – 820 97 84. U kunt ook een e-mail sturen naar info@tandartslaanopzuid.nl.

  Veelgestelde vragen over tanden bleken

  Hieronder beantwoorden we enkele veelgestelde vragen over tanden bleken. Staat uw vraag hier niet tussen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

  Hoe werkt tanden bleken met bleekmiddel?

  Het bleekmiddel waarmee tanden gebleekt worden bevat een klein percentage waterstofperoxide. Deze stof breekt de kleurstoffen in de tanden af en maakt het glazuur enigszins poreus. Hierdoor wordt het tandbeen zichtbaarder. Uiteindelijk herstelt het glazuur en zullen de tanden weer donkerder worden.

  Doet tanden bleken pijn?

  Nee, bleekbehandelingen zoals die bij Tandartspraktijk Laan op Zuid worden uitgevoerd zijn volledig pijnloos. Uw tanden kunnen na afloop wel wat gevoelig zijn. De gevoeligheid zou binnen 24 uur moeten verdwijnen.

  Waardoor verkleuren tanden?

  Ieder gebit heeft een andere kleur en de ene persoon heeft van nature een witter gebit dan de andere. De kleur van het gebit is grotendeels genetisch bepaald. De dikte en de kleur van het tandbeen zorgen voor de kleur van de tanden. Onder andere door kleurstoffen in voedingswaren kunnen tanden en kiezen na verloop van tijd verkleuren. Ook leeftijd speelt hierbij een rol: naarmate u ouder wordt, zullen uw tanden donkerder van kleur worden.

  Is tanden bleken slecht?

  De afgelopen jaren is tanden bleken steeds populairder geworden. Helaas gebeurt het niet overal veilig en professioneel. Daarom bestaan er sinds 2012 specifieke regels voor bleekmethodes binnen Europa. Zo mag de bleekgel maximaal 6% waterstofperoxide bevatten en moet de behandeling altijd plaatsvinden door – of onder begeleiding van – een tandarts. Ga in geen geval aan de slag met huis- tuin-en-keukenmiddeltjes om uw tanden witter te maken. Dit kan zeer schadelijk zijn voor uw gebit.

  Hoelang blijft het resultaat van bleken zichtbaar?

  Na de bleekbehandeling blijft het resultaat ongeveer 2 tot 3 jaar lang zichtbaar. Ook dit verschilt per persoon. Uw voedingspatroon, mondhygiëne en bijvoorbeeld roken spelen hierbij een rol. U kunt de behandeling eens in de paar jaar herhalen om van het resultaat te blijven profiteren.

  Ik heb facings, kronen of vullingen. Kan ik die mee laten bleken?

  Facings, kronen en vullingen kleuren niet mee tijdens een bleekbehandeling. Hierdoor kunnen ze zelfs op gaan vallen door hun afwijkende kleur. Wel kunt u ze laten aanpassen naar de nieuwe kleur van uw gebit. Overleg dit met uw tandarts of mondhygiënist en vraag naar de kosten.

  Hoe verzorg ik mijn gebleekte gebit?

  Om uw gebleekte tanden zo lang mogelijk wit en in optimale conditie te houden, is een goede mondverzorging essentieel. Poets uw tanden tweemaal per dag met fluoridehoudende tandpasta en vergeet ook niet te flossen, stokeren of ragers te gebruiken. Daarnaast geven we u graag de volgende tips mee:

  • Nuttig zo min mogelijk verkleurende voedingsmiddelen, zoals wijn, koffie, thee, rood fruit, et cetera.
  • Beperk ook de inname van zure of suikerhoudende voedingswaren.
  • Indien u rookt, stop hier dan zo snel mogelijk mee, eventueel met de hulp van een professional.
  • Breng twee keer per jaar een bezoek aan de tandarts voor de periodieke controle.