fbpx

Tandenknarsen

Tandenknarsen is een veelvoorkomend probleem en heeft een grote impact op uw mondgezondheid. Gelukkig is er iets aan te doen. We helpen u graag bij het aanpakken van de nadelige gevolgen van knarsetanden en het voorkomen van verdere schade. Op deze pagina vindt u informatie over tandenknarsen, zoals de oorzaken en symptomen, maar ook onze effectieve behandelingsmogelijkheden.

Wat is tandenknarsen en waardoor ontstaat het?

Knarsetanden, ook wel bruxisme genoemd, verwijst naar het onbewust en onbedoeld krachtig over elkaar schuiven of knarsen van de tanden. Dit kan zowel overdag als ’s nachts in uw slaap gebeuren. De exacte oorzaken van tandenknarsen zijn niet altijd eenduidig vast te stellen, maar meestal dragen verschillende factoren hieraan bij.

  • Stress en spanning spelen vaak een belangrijke rol bij het ontstaan van tandenknarsen. In tijden van stress of angst reageert ons lichaam door spieren aan te spannen, waaronder ook de kaakspieren. Dit leidt vaak tot het onbewust samentrekken en over elkaar schuiven van de tanden.
  • Slechte slaapgewoonten, zoals slaapapneu of snurken, ook bijdragen aan tandenknarsen en tandklemmen tijdens de slaap.
  • Andere factoren, zoals een onjuiste beet een afwijkende tandstand (malocclusie), gebitstrauma’s, bepaalde medicijnen of zelfs genetische aanleg een rol bij het ontstaan van tandenknarsen.

In ieder geval is tandenknarsen een moeilijk te controleren gewoonte, zelfs als u zich er bewust van bent.

Wat zijn de gevolgen van tandenknarsen?

De gevolgen van langdurig of krachtig tandenknarsen kunnen groot zijn. Het leidt vaak tot slijtage van het tandglazuur, breuk van tanden, kaakpijn, hoofdpijn en zelfs aandoeningen van het kaakgewricht. Daarom is het belangrijk om u bewust te worden van de gevolgen van tandenknarsen, maar ook de juiste behandeling en preventieve maatregelen om het knarsen in de toekomst zoveel mogelijk te voorkomen. Daarmee doet u zichzelf en uw gebit een groot plezier.

Bent u bewust van het knarsetanden, neem dan contact met ons op.

Behandeling van tandenknarsen of tandklemmen

Heeft een van onze tandartsen u erop gewezen dat u met uw tanden knarst? Dan helpen we u de onderliggende oorzaken van het knarsen te identificeren en een individueel behandelplan op te stellen. Dit varieert van het aanpassen van de beet met behulp van orthodontische behandelingen tot het vervaardigen van gebitsbeschermers om de schadelijke effecten van bruxisme te verminderen. We helpen u graag met een knarsbitje op maat, waarmee u verdere schade aan uw gebit voorkomt.

Daarnaast informeren we u graag over stressmanagementtechnieken en slaapadviezen om de frequentie en intensiteit van het knarsen te verminderen. We nemen tandenknarsen dus zeer serieus en bieden u een gerichte behandeling aan om u te helpen een gezond en pijnvrij gebit te behouden. Samen werken we aan het verminderen van knarsetanden en indien noodzakelijk het herstellen van uw gebit.

Afspraak maken om tandenknarsen te behandelen

Heeft u last van knarsen of tandklemmen? Is er een tand afgebroken of heeft u door het tandklemmen klachten, zoals hoofd- of kaakpijn? Of heeft u last van een andere tandheelkundige aandoening? Bij Tandartspraktijk Laan op Zuid begrijpen we hoe vervelend en schadelijk knarsetanden voor uw gebit en zelfs algehele welzijn kan zijn. In onze moderne praktijk, gevestigd in het prachtige Rotterdam, stellen we u op uw gemak en garanderen we een vakkundige behandeling. Klachten behoren na de behandeling snel tot het verleden.

Onze stijlvol ingerichte wachtruimte en behandelkamers creëren een gevoel van rust en comfort. Of u nu een nieuwe patiënt bent of behoefte heeft aan spoedeisende hulp als gevolg van knarsen, de medewerkers in onze centraal gelegen praktijk staan klaar om u de tandheelkundige zorg te bieden die u nodig heeft. Maak vandaag nog een afspraak via 010 82 09 784 en neem de eerste stap naar een mooi en pijnvrij gebit.

Contactgegevens

Laan op Zuid 2
3071 AA Rotterdam

    Openingstijden

    Maandag:08:00 – 17:00 uur
    pauze: 13:00-13:45
    Dinsdag:08:00 – 17:00 uur
    pauze: 13:00-13:45
    Woensdag:08:00 – 17:00 uur
    pauze: 13:00-13:45
    Donderdag:08:00 – 17:00 uur
    pauze: 13:00-13:45
    Vrijdag:08:00 – 17:00 uur
    pauze: 13:00-13:45
    Zaterdag:08:00 – 15:30 uur
    pauze: 12:00-12:30
    Zondag:Gesloten