fbpx

Met uw kind naar de tandarts

Bezoek onze tandartspraktijk en laat uw kind kennismaken met de tandarts. Onze tandartsen zijn heel goed in het behandelen van kinderen. We stellen kinderen met een angst voor de tandarts op hun gemak en zorgen ervoor dat ze niet meer bang zijn. Zo garanderen we dat iedereen onze praktijk met een stralende lach verlaat.

Wilt u uw kind direct inschrijven of een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op via de onderstaande knoppen.

Het eerste tandarts bezoek van uw kind

Wanneer uw kind twee jaar is geworden, raden we aan een eerste tandartsbezoek in te plannen. Vertel uw kind dat hij of zij mee mag naar de tandarts als u een afspraak hebt. Zo went u kind aan de omgeving en aan onze medewerkers. Ter voorbereiding op het eerste bezoek is het van belang uw kind op zijn of haar gemak te stellen. Zo heeft uw kind een goede eerste ervaring met de tandarts en zal hij of zij geen angst ontwikkelen. Meestal doet een tandarts niet veel bij jonge kinderen. Alleen controleren of alles in orde is, is vaak al genoeg.

Als u zelf ook erg tegen een tandartsbezoek opziet, is het raadzaam uw kind met een andere volwassene mee te laten gaan. Kinderen zijn erg gevoelig voor negatieve signalen, vooral die van hun ouders.

Hoe vaak bezoek ik de tandarts met mijn kind?

Als u twee keer per jaar met uw kind de tandarts bezoekt, is dit meestal voldoende. Heeft uw kind van jongs af aan al problemen heeft met het gebit, dan is het goed om vaker te komen. De tandarts begeleidt u en uw kind bij de ontwikkeling van een gezond gebit en behandelt uw kind alleen als dit echt nodig is. In het geval van een gaatje is het belangrijk daar snel bij te zijn. Bereid uw kind voor op het vullen van een gaatje door rustig te vertellen wat er gaat gebeuren.

Tandongeval bij kinderen

Door een ongeluk kan een tand beschadigen of uitvallen. In zulke situaties dient u direct contact op te nemen met uw tandarts. Een uitgevallen melktand wordt nooit teruggeplaatst, dit beschadigt namelijk de volwassen tand. Neem de uitgevallen tand of delen van de tand mee naar de tandarts. Bewaar de tand in melk of los in de mond van de ouder of verzorger, bij voorkeur in de ruimte tussen de kiezen en de wang.

Fluorideadvies

Vanaf het doorbreken van de tandjes is het goed om eenmaal per dag de tanden van uw baby te poetsen met fluoridepeutertandpasta. In de leeftijd 2 tot en met 4 jaar is het raadzaam op dit tweemaal daags te doen. Vanaf 5 jaar oud kan het kind overstappen op fluoridetandpasta voor volwassenen. Fluoride zorgt ervoor dat het glazuur op de tanden behouden blijft, wat erg belangrijk is voor een gezond gebit.

Kindertandheelkunde bij Tandartspraktijk Laan op Zuid in Rotterdam

U bent van harte welkom met uw kind bij onze tandartspraktijk Laan op Zuid in Rotterdam voor alle tandheelkundige behandelingen.

Tandartspraktijk Laan op Zuid

Laan op Zuid 2
3071 AA Rotterdam

  Openingstijden

  Maandag:08:00 – 17:00 uur
  pauze: 13:00-13:45
  Dinsdag:08:00 – 17:00 uur
  pauze: 13:00-13:45
  Woensdag:08:00 – 17:00 uur
  pauze: 13:00-13:45
  Donderdag:08:00 – 17:00 uur
  pauze: 13:00-13:45
  Vrijdag:08:00 – 17:00 uur
  pauze: 13:00-13:45
  Zaterdag:08:00 – 15:30 uur
  pauze: 12:00-12:30
  Zondag:Gesloten

  Contact

  Heeft u vragen over de tandartsbehandeling van uw kind of wilt u hem of haar direct inschrijven? Bel ons via 010 – 820 97 84. Als u een vraag heeft buiten de openingstijden, kunt u een mail sturen naar info@tandartslaanopzuid.nl.