Implantologie

Wanneer u tanden of kiezen mist, kan dit gevolgen hebben voor de manier waarop u lacht, eet, praat, maar voor op uw zelfvertrouwen. Met behulp van implantologie zijn we in staat uw gebit te herstellen. Implantologie houdt in dat wij een nieuwe tand of kies voor u maken en hem vastzetten in uw kaak. De tandartsen van Tandarts Laan op Zuid zijn gespecialiseerd in het plaatsen van kronen en bruggen. Ze luisteren goed naar uw wensen en klachten en vertalen die naar een heldere strategie. Zo kunt u snel weer op comfortabele wijzen eten, praten én van het leven genieten.

Bent u benieuwd wat implantologie voor uw gebit kan betekenen? Neem contact met ons op. Onze ervaren tandartsen staan u graag te woord. Ook is het mogelijk om direct een afspraak te plannen.

Wat is een implantaat?

Een implantaat is een klein schroefje gemaakt van titanium. Hiermee vervangen we de wortel van een tand of kies. Op deze schroeven kunnen we een kunstgebit, kroon of brug plaatsen. Deze vervangen de lege plek in uw gebit. Het implantaat is stevig en zorgt ervoor dat de kroon of brug goed op zijn plek blijft zitten. Titanium is lichaamsvriendelijk materiaal, waardoor het goed door het kaakbot wordt geaccepteerd. Al snel zal de kaak zich tot één geheel vormen met het implantaat. Binnen enkele weken voelen de implantaten aan als uw eigen tanden.

De voordelen van implantologie bij Tandarts Laan op Zuid

Al onze tandartsen zijn gespecialiseerd in implantologie. Zo bent u er bij ons altijd van verzekerd dat u behandeld wordt door een ervaren tandarts. Bovendien maken we in onze praktijk uitsluitend gebruik van de modernste apparatuur en hoogwaardige implantaten.

 • Ervaren Tandartsen
 • Pijnloze ervaring
 • Esthetische resultaten
 • Moderne röntgen diagnostiek

Wanneer passen we implantaten toe?

We kunnen ervoor kiezen om implantaten te plaatsen wanneer u één of meerdere tanden of kiezen mist. Mist u één tand of kies? Dan kiezen we voor een plaatsen van een implantaat, waarop een kroon op wordt bevestigd. Wanneer u meerdere tanden of kiezen naast elkaar mist, kiezen we ervoor om een brug te plaatsen. Een brug is een niet uitneembare vervanging van enkele tanden of kiezen. Ook kan het zo zijn dat u al uw tanden of kiezen mist of dat al uw resterende tanden vanwege gezondheidsrisico’s getrokken moeten worden. In dat geval plaatst de tandarts twee of vier implantaten waar we een kunstgebit op vast kunnen klikken.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een behandeling met implantaten?

Bij de meeste mensen is het kaakbot vanaf het achttiende levensjaar volgroeid. Vanaf dat moment is het mogelijk om een implantaat in het bot te plaatsen. Om de behandeling succesvol te laten verlopen, is het noodzakelijk dat u aan enkele voorwaarden voldoet:

 • U dient voldoende kaakbot te hebben, zodat we het implantaat op de juiste wijze kunnen verankeren in het bot.
 • Uw kaakbot dient gezond te zijn.
 • De resterende tanden en het tandvlees dient gezond te zijn. Wanneer dit niet het geval is, worden deze eerst behandeld.
 • U moet bereid zijn om de aangebrachte implantaten/kronen/bruggen goed te onderhouden.

Daarnaast hebben roken en overmatig gebruik van alcohol een negatieve invloed op het succes van de behandeling.

Het consult

Voorafgaand aan de behandeling vindt er een consult plaats. Tijdens dit consult bespreken we uw wensen en klachten. Ook maakt de tandarts röntgenfoto’s om een goed beeld te krijgen van uw gebit. Zo kan hij precies zien hoe stevig uw kaakbot is en of u in aanmerking komt voor een implantaat. Op basis van uw persoonlijke situatie stellen we een plan op. Ook bespreken we tijdens dit gesprek de tarieven en is er genoeg tijd en ruimte voor al uw vragen.

Implantologie: de behandeling

De behandeling verloopt in enkele stappen:

 1. Plaatselijke verdoving: door middel van een kleine injectie dient de tandarts plaatselijke verdoving toe. Zo zult u niks voelen van de behandeling en zal hij zo comfortabel mogelijk verlopen.
 2. Tandvlees en kaakbot voorbereiden: de tandarts maakt het tandvlees los op de plek waar het implantaat vastgezet wordt. Vervolgens boort hij een klein gaatje in het kaakbot.
 3. Implantaat vastzetten: het implantaat wordt in het kaakbot geschroefd of getikt.
 4. Hechten: nadat het implantaat vast is gezet, hechten we het tandvlees.
 5. Prothetische voorziening plaatsen: nadat we een of meer implantaten in het kaakbot hebben verankerd, plaatst de tandarts hierop de kroon, brug of kunstgebit. In sommige gevallen wordt er eerst een klein stukje tandvlees weggenomen, zodat de supraconstructie goed op zijn plek komt te zitten.

Controle

Na de behandeling geeft de tandarts aan wanneer u weer op controle dient te komen. Tijdens de controle besteedt hij aandacht aan de gezondheid van uw tandvlees, uw kaakbot en eventuele slijtage aan de kroon, brug of het kunstgebit.

Onderhoud

Om zo lang mogelijk van uw implantaten te genieten, is het belangrijk dat u uw gebit goed verzorgt. Een goede dagelijkse mondhygiëne en regelmatige controles zijn noodzakelijk.

Kosten implantologie

De kosten voor implantologie en andere tandheelkundige behandelingen worden jaarlijks vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Hierdoor zijn alle tarieven voor het plaatsen van een implantaat voor elke tandartspraktijk in Nederland hetzelfde.

Voor de totaalbehandeling van een kroon of brug is er echter geen sprake van een vastgestelde totaalprijs. De prijs wordt beïnvloed door zaken als het materiaal dat gebruikt wordt en de kosten voor het tandtechnisch laboratorium. Ook spelen de staat van uw gebit en tandvlees een rol.

Om met zekerheid te kunnen zeggen wat de totale kosten van uw behandeling worden, kunt u terecht bij de tandarts. Hij bespreekt de kosten en het behandelplan met u. Ook ontvangt u een kostenbegroting.

Vragen? Neem contact op

Wilt u meer weten over implantologie of heeft u andere vragen? Neem gerust contact met ons op via 010 – 820 97 84. We zijn doordeweeks bereikbaar van 08:00 tot 17:00 uur. Ook kunt u ons mailen via info@tandartslaanopzuid.nl. U ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie.