fbpx

Tandheelkundige aandoeningen

Heeft u last van een of meerdere tandheelkundige aandoeningen? Bij Tandartspraktijk Laan op Zuid in Rotterdam bent u in goede handen. Onze tandartsen bieden u de best mogelijke tandheelkundige zorg, zodat u snel van het ongemak af bent.

Op deze pagina informeren we u graag over enkele veelvoorkomende aandoeningen. Herkent u zich in een van deze aandoeningen of heeft u andere klachten? Neem dan contact met ons op om een afspraak te maken.

Soorten tandheelkundige aandoeningen

Er zijn veel verschillende soorten tandheelkundige aandoeningen die kunnen optreden in uw leven of dat van uw kind. De aandoeningen kunnen in het begin relatief onschuldig lijken, maar het is verstandig om bij de eerste verschijnselen contact met ons op te nemen. Tandheelkundige aandoeningen kunnen zich op allerlei manieren manifesteren.

Gaatjes (cariës)

Gaatjes, ook wel cariës of tandbederf genoemd, is helaas iets dat veel mensen wel eens hebben gehad. Cariës ontstaan door bacteriën in tandplak. Als het gaatje groter wordt, kunt u hier ongemak of pijn door ervaren. Met name bij het drinken van warme of koude dranken.

Gebitsslijtage

Slijtage van het tandoppervlak kan ontstaan als gevolg van tandenknarsen, kauwen op voorwerpen of het consumeren van zure voeding. Het kan leiden tot gevoeligheid, tandbreuk en zelfs tandverlies.

Ontstoken tandvlees (gingivitis)

Heeft u tandvlees dat rood is van kleur, gezwollen is of bloedt tijdens het tandenpoetsen? Dan heeft u misschien last van ontstoken tandvlees, ook wel gingivitis genoemd. In een vergevorderd stadium heet dit parodontitis.

Tandabces

Een abces is een ophoping van pus dat zich vormt in een ontstoken tandwortel of tandvlees. De tandabces geneest over het algemeen niet vanzelf en moet daarom vaak door de tandarts verwijderd worden.

Tandenknarsen (bruxisme)

Tandenknarsen is een tandheelkundige aandoening waarbij de tanden en kiezen onbewust worden samengeknepen en gemalen. Meestal gebeurt dit ’s nachts en leidt het tot slijtage van de tanden. Verder kunnen er nog andere klachten ontstaan, zoals hoofd- en kaakpijn.

Gevoelige tanden

Gevoelige tanden kunnen ontstaan door blootligging van uw tandhalzen. Dit kan gebeuren door bijvoorbeeld te hard of op een verkeerde manier te poetsen of door een tandvleesontsteking.

Kaaskiezen (kaasmolaren)

Een kaaskies, ook wel kaasmolaar genoemd, is een kies die zachter en zwakker is dan gemiddeld. Hierdoor kunnen er sneller stukjes afbreken of gaatjes ontstaan.

Kiespijn

Kiespijn is erg vervelend en kan in verschillende vormen optreden. Denk bijvoorbeeld aan een constante, zeurende pijn of juist alleen als u iets eet of drinkt. Kiespijn kan allerlei oorzaken hebben en daarom is het goed om een afspraak te maken, zodat we de oorzaak kunnen achterhalen.

Scheve tanden

Heeft u last van scheefstaande tanden? Ook dit kan verschillende oorzaken hebben. Kom langs bij onze tandartspraktijk in Rotterdam en ontdek welke behandeling u nodig heeft.

Slechte adem (halitose)

Een slechte adem ontstaat over het algemeen door een tandvleesontsteking of matige mondhygiëne. Dit wordt ook wel halitose genoemd. Gelukkig is dit goed te voorkomen door regelmatig uw tanden te poetsen en flossen.

Tandletsel

Heeft u een ongeluk gehad waardoor (een deel van) uw tand is afgebroken? Bewaar deze dan goed en maak direct een spoedafspraak bij onze praktijk in Rotterdam. Onze tandarts kan hem dan wellicht nog vastplakken of met een vulling opvullen.

Verkleurde tanden

Uw tanden kunnen blijvend verkleuren door roken of het consumeren van sterk gekleurd eten of drinken. Denk bijvoorbeeld aan koffie, thee, rode wijn of vruchtensap. Door uw tanden te bleken kunt u verkleurde tanden weer wit maken.

Laat uw tandheelkundige aandoening behandelen

Tandartspraktijk Laan op Zuid maakt gebruik van de nieuwste technologieën en tandheelkundige behandelingen. Ons team van ervaren specialisten helpt u graag bij het behandelen van uw aandoeningen en andere tandproblemen.

Welke behandeling u nodig heeft, is geheel afhankelijk van de ernst en oorzaak van het probleem. Om gebitsproblemen te voorkomen, is het belangrijk om minimaal twee keer per jaar naar de tandarts te gaan voor een periodieke controle. Tijdens deze check kunnen onze tandartsen eventuele problemen vroegtijdig ontdekken, ook problemen die met het blote oog niet zichtbaar zijn.

Neem contact op met Tandartspraktijk Laan op Zuid

Herkent u een of meerdere van de eerder genoemde aandoeningen en klachten? Neem dan contact op met onze praktijk in Rotterdam om een afspraak te maken. Ook als u twijfelt! We zijn telefonisch bereikbaar via 010 – 820 97 84 en per e-mail via info@tandartslaanopzuid.nl.

Ons vriendelijke en deskundige team helpt u graag van uw klachten af. Verbeter uw glimlach en kies voor Tandartspraktijk Laan op Zuid in Rotterdam.