fbpx

Angst voor de tandarts

Ben je bang om naar de tandarts te gaan? Weet dat u absoluut niet alleen bent. Maar liefst 40% van alle Nederlanders ervaart tandartsangst. Dus het is zeker niet iets om u voor te schamen. De tandartsen bij Tandartspraktijk Laan op Zuid hebben veel ervaring met het behandelen van angstige patiënten en stellen u zo veel mogelijk op uw gemak tijdens uw bezoek. Zo gaat u uw tandartsbezoek met vertrouwen tegemoet.

 • Tandartsen met jarenlange ervaring
 • Pijnloze behandelingen
 • Moderne tandartspraktijk die goed bereikbaar is

Bij Tandartspraktijk Laan op Zuid nemen we nemen uw tandartsangst serieus. We doen er graag alles aan om uw bezoek tot een prettige en vertrouwde ervaring te maken.

Mogelijke oorzaken van tandartsangst

Er zijn verschillende oorzaken mogelijk voor tandartsangst, zoals een eerdere traumatische ervaring bij de tandarts. Dit kan het vertrouwen in de tandarts enorm schaden, waardoor alleen al de geur van de behandelkamer of het geluid van een boor voor paniek kunnen zorgen. Ook kan onduidelijkheid over wat er tijdens een behandeling gaat gebeuren, leiden tot angst. Het is belangrijk om te beseffen dat tandartsangst een normaal en begrijpelijk gevoel is, en dat er hulp beschikbaar is om u hierdoorheen te helpen.

Behandeling van angstige patiënten

Dankzij verschillende moderne technieken binnen de tandheelkunde kunnen we tandheelkundige behandelingen zo prettig en pijnloos mogelijk laten verlopen. Ons team van ervaren tandartsen weet precies hoe ze om moeten gaan met (extreem) angstige patiënten. We doen graag ons best om u in onze praktijk op uw gemak te laten voelen, door middel van pijnbestrijding en door voldoende tijd voor u te nemen. We herkennen de lichamelijke reacties die duiden op angst of paniek en pauzeren de behandeling even wanneer nodig.

Pijnbestrijding

Bij sommige behandelingen is pijnbestrijding gewenst. We bieden verschillende vormen van pijnbestrijding aan, zodat u zo min mogelijk last heeft van de behandeling. Geef het sowieso aan als u bang bent voor pijn. Onze tandarts neemt de tijd om de behandeling stap voor stap uit te leggen en vertelt u hoe de pijnbestrijding werkt. We starten de behandeling pas als u er klaar voor bent.

Tips als u tandartsangst heeft

Wilt u er alles aan doen om uw tandartsangst te beperken en er misschien zelfs overheen te komen? Er zijn een aantal dingen die u zelf kunt doen, zodat u niet meer extreem opziet tegen uw bezoek:

 • Wees open en eerlijk over uw angst tegen de tandarts. U bent zeker niet de eerste angstige patiënt. Onze specialisten tonen begrip en weten hoe ze met tandartsangst om moeten gaan.
 • Bespreek de behandeling vooraf uitgebreid met de tandarts en stel vragen als u di heeft. Zo weet u precies weet wat er gaat gebeuren.
 • Bent u vooral bang dat de behandeling pijn zal doen? Laat het uw tandarts weten, zodat hij of zij eventueel verdoving kan toepassen.
 • Ook kunt u met uw tandarts een teken afspreken waarmee u aangeeft dat u de behandeling even wilt onderbreken (bijvoorbeeld door uw hand op te steken). Door de controle te houden, voelt u zich wellicht meer op uw gemak.

Kinderen met angst voor de tandarts

Zeker bij kinderen is het belangrijk om goed om te gaan met tandartsangst. Voorkomen is beter dan genezen. Daarom is een fijne kennismaking met het tandartsbezoek cruciaal. Neem uw zoon of dochter al op jonge leeftijd mee tijdens de periodieke controles, zodat hij of zij vast kan wennen aan de omgeving, de mensen en de behandeling.

Tandartspraktijk Laan op Zuid: uw tandarts in Rotterdam

Tandartspraktijk Laan op Zuid

Laan op Zuid 2
3071 AA Rotterdam

  Openingstijden

  Maandag:08:00 – 17:00 uur
  pauze: 13:00-13:45
  Dinsdag:08:00 – 17:00 uur
  pauze: 13:00-13:45
  Woensdag:08:00 – 17:00 uur
  pauze: 13:00-13:45
  Donderdag:08:00 – 17:00 uur
  pauze: 13:00-13:45
  Vrijdag:08:00 – 17:00 uur
  pauze: 13:00-13:45
  Zaterdag:08:00 – 15:30 uur
  pauze: 12:00-12:30
  Zondag:Gesloten

  Afspraak maken of inschrijven

  Kampt u met tandartsangst en zoekt u een goede tandarts die weet hoe hij hiermee om moet gaan? Bij Tandartspraktijk Laan op Zuid in Rotterdam bent u in goede handen. Meld u aan als nieuwe patiënt of maak eenvoudig online een afspraak voor uw tandartsbezoek. We helpen u graag van uw klachten af op een pijnloze en vertrouwde manier.