fbpx

Orthodontist

Een stralende glimlach met rechte tanden is niet alleen mooi, maar ook van groot belang voor de algehele mondgezondheid. Hoewel Tandartspraktijk Laan op Zuid geen orthodontische behandelingen aanbiedt, staan we klaar om u te helpen. Daarom verwijzen we onze patiënten graag door naar een ervaren orthodontist in de buurt.

 • Deskundige doorverwijzingen
 • Persoonlijke aandacht
 • Altijd een orthodontist in de buurt

Of schrijf u in bij onze tandartspraktijk.

Wat doet een orthodontist?

Een orthodontist is een tandheelkundig specialist die gespecialiseerd is in het corrigeren van gebitsafwijkingen en het rechtzetten van scheve tanden. Dit doen ze vaak met behulp van orthodontische apparaten, zoals beugels, om de tanden en kaken in de juiste positie te brengen. Orthodontische behandelingen bieden niet alleen esthetische voordelen, maar ook functionele verbeteringen, zoals het verbeteren van de beet en het voorkomen van tandheelkundige aandoeningen. Bovendien draagt een recht gebit bij aan een verbeterde glimlach en het verhogen van uw zelfvertrouwen.

Wanneer naar de orthodontist?

Het is belangrijk om te weten wanneer u mogelijk baat heeft bij een bezoek aan een orthodontist. Enkele tekenen dat orthodontische behandeling nodig kan zijn, zijn onder andere:

 • Kruisbeet
 • Niet optimaal kunnen kauwen
 • Overbeet of onderbeet
 • Ruimte tussen tanden
 • Scheve tanden
 • Tandverlies als gevolg van scheve tanden

Als u een van deze of andere problemen ervaart, is het raadzaam om contact op te nemen. Zo kunnen we u eventueel doorverwijzen naar een orthodontist in Rotterdam.

Doorverwijzing naar een deskundige orthodontist in Rotterdam

Bij Tandartspraktijk Laan op Zuid richten we ons op algemene tandheelkundige behandelingen. Helaas valt orthodontie hier niet onder. Om u of u kind toch de beste zorg te bieden, werken we samen met ervaren orthodontisten in Rotterdam. Tijdens een reguliere controle in onze praktijk kunnen onze tandartsen eventuele problemen of behoeften signaleren en u doorverwijzen naar een vertrouwde orthodontist in de buurt. We zorgen voor een naadloze overgang naar gespecialiseerde zorg, met een persoonlijke aanpak.

We verwijzen u graag door naar Orthocenter Rotterdam Orthodontix of naar Ortholie in Rotterdam. Heeft u een voorkeur voor een andere orthodontiepraktijk? Dan kunnen we u daar uiteraard ook naar verwijzen.

Doorverwijzingsproces bij Tandartspraktijk Laan op Zuid

Bij Tandartspraktijk Laan op Zuid zorgen we voor een soepel en duidelijk doorverwijzingsproces naar een orthodontist. Hier volgt een overzicht van de stappen die we nemen om u naar de juiste specialist te begeleiden.

 1. Evaluatie bij Tandartspraktijk Laan op Zuid: uw tandarts beoordeelt uw gebit tijdens een reguliere controle en identificeert mogelijke orthodontische behoeften.
 2. Bespreking en advies: de tandarts bespreekt de bevindingen met u en adviseert indien nodig een doorverwijzing naar een orthodontist.
 3. Selectie orthodontist: u krijgt een aanbeveling voor een geschikte orthodontist in de buurt, afgestemd op uw situatie en voorkeuren.
 4. Doorverwijzing: u ontvangt een doorverwijzingsbrief met de nodige informatie voor de orthodontist.
 5. Afspraak maken: u maakt een afspraak met de aanbevolen orthodontist.
 6. Eerste consultatie: tijdens het eerste bezoek aan de orthodontist worden verdere onderzoeken gedaan en een persoonlijk behandelplan opgesteld.

Orthodontie voor alle leeftijden

Orthodontische zorg is essentieel voor een gezonde glimlach en is zeker niet alleen beperkt tot kinderen en tieners. In de hedendaagse tandheelkunde zien we een toenemende trend waarbij ook volwassenen kiezen voor orthodontische behandelingen. Of het nu gaat om esthetische verbeteringen of functionele correcties, moderne orthodontie biedt oplossingen die comfortabel en effectief zijn.

Dankzij geavanceerde technieken en materialen, zoals doorzichtige beugels en op maat gemaakte aligners, is het mogelijk om op elke leeftijd te werken aan een betere gebitsuitlijning en -gezondheid. Bij Tandartspraktijk Laan op Zuid verwijzen we u graag door naar een gespecialiseerde orthodontist die kan zorgen voor een behandeling op maat, afgestemd op uw unieke behoeften en levensstijl. Zo bent u verzekerd van een stralende glimlach, ongeacht uw leeftijd.

Samen op weg naar een rechte glimlach

Als u op zoek bent naar orthodontische behandelingen of advies over uw tanden, neem dan gerust contact op met Tandartspraktijk Laan op Zuid. We zijn hier om u te begeleiden en u de beste zorg te bieden voor uw mondgezondheid. Wilt u meer weten of een afspraak maken voor een gebitscontrole bij Tandartspraktijk Laan op Zuid? Neem contact met ons op via 010 82 09 784 of info@tandartslaanopzuid.nl. Ons team helpt u graag verder.

Tandartspraktijk Laan op Zuid

Laan op Zuid 2
3071 AA Rotterdam

  Openingstijden

  Maandag:08:00 – 17:00 uur
  pauze:                 13:00 – 13:45 uur
  Dinsdag:08:00 – 17:00 uur
  pauze:                 13:00 – 13:45 uur
  Woensdag:08:00 – 17:00 uur
  pauze:                 13:00 – 13:45 uur
  Donderdag:08:00 – 17:00 uur
  pauze:                 13:00 – 13:45 uur
  Vrijdag:08:00 – 17:00 uur
  pauze:                 13:00 – 13:45 uur
  Zaterdag:08:00 – 15:30 uur
  pauze:                 12:00 – 12:30 uur
  Zondag:Gesloten

  Meer weten over de orthodontie?

  Vanaf welke leeftijd naar de orthodontist?

  Een ideale leeftijd om te beginnen met een beugelbehandeling is doorgaans tussen de 10 en 12 jaar. Op deze leeftijd hebben de meeste kinderen hun volledige permanente gebit, aangezien beugels niet worden geplaatst in een melkgebit. In sommige speciale gevallen, zoals bij een aanzienlijke overbeet of afwijkende kaakgroei, kan het nodig zijn om eerder met orthodontische zorg te starten.

  Wordt orthodontie vergoed?

  Orthodontische behandelingen, zoals een beugel, worden voor personen onder de 18 jaar meestal niet vanuit de basisverzekering vergoed, behalve in uitzonderlijke medische gevallen, zoals bij een schisis. Over het algemeen zijn de kosten voor eigen rekening of kunnen ze gedekt worden door een aanvullende zorgverzekering.

  Wat kost een beugel?

  Gemiddeld kost een beugel tussen de € 2.000 en € 3.000 euro (voor een behandelingsduur van 2-3 jaar).

  Welke orthodontist kiezen?

  Bij het kiezen van een orthodontist is het belangrijk om een specialist te vinden die bij uw behoeften past. Bij Tandartspraktijk Laan op Zuid helpen we u met deskundige doorverwijzingen naar ervaren orthodontisten in de regio Rotterdam. We houden rekening met uw persoonlijke voorkeuren en de expertise van de specialist, om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke zorg ontvangt.

  Heb ik altijd een verwijzing nodig?

  Nee, een verwijzing naar een orthodontist is niet altijd verplicht. Maar, tijdens een periodieke controle kunnen we soms vaststellen dat u of uw kind baat zou hebben bij een orthodontische behandeling. In zulke gevallen kunnen we u uiteraard doorverwijzen.

  Contact opnemen met Tandartspraktijk

  Heeft u een andere vraag? Neem dan gerust contact met ons op. We reageren doorgaans binnen twee werkdagen.