fbpx

Facings

Dé oplossing voor een stralend gebit is het plaatsen van Facings. Functioneert uw gebit naar wens, maar is er wel ruimte voor verbetering? Facings bieden uitkomst wanneer u last heeft van scheve of verkleurde tanden, spleetjes of kleine beschadigingen, zoals een deels afgebroken tand. Laat facings plaatsen bij Tandartspraktijk Laan op Zuid in Rotterdam en profiteer van onze voordelen:

 • Facings laten plaatsen in één afspraak
 • Keuze uit composiet en porseleinen facings
 • Tandartsen gespecialiseerd in esthetische tandheelkunde
 • Ruime openingstijden, ook op zaterdag

Wilt u graag meer informatie of advies over facings? Neem contact met ons op en ontdek wat facings voor uw gebit kunnen betekenen. Of maak direct een afspraak via de onderstaande buttons.

Facings laten plaatsen bij Tandartspraktijk Laan op Zuid in Rotterdam

Tandartspraktijk Laan op Zuid

Laan op Zuid 2
3071 AA Rotterdam

  Openingstijden

  Maandag:08:00 – 17:00 uur
  pauze: 13:00-13:45
  Dinsdag:08:00 – 17:00 uur
  pauze: 13:00-13:45
  Woensdag:08:00 – 17:00 uur
  pauze: 13:00-13:45
  Donderdag:08:00 – 17:00 uur
  pauze: 13:00-13:45
  Vrijdag:08:00 – 17:00 uur
  pauze: 13:00-13:45
  Zaterdag:08:00 – 15:30 uur
  pauze: 12:00-12:30
  Zondag:Gesloten

  Wat zijn facings?

  Een facing is een dun laagje vulmateriaal dat we op uw tand plakken. Wanneer u last heeft van een scheef, verkleurd of beschadigd gebit, kunnen facings een fraaie oplossing bieden. Onze specialisten brengen de kunstmatige laag van composiet of porselein op uw tanden aan. Hierdoor kunt u weer zorgeloos glimlachen en krijgt uw zelfvertrouwen een flinke boost. Facings zijn voor vrijwel ieder gebit geschikt, maar voor een optimaal resultaat raden we u aan om contact op te nemen met onze specialisten. Zij voorzien u graag van passend advies om u verder te helpen.

  Porseleinen & composiet facings

  Het vulmateriaal waaruit facings bestaan kan zowel van porselein als composiet zijn. We vormen en kleuren de facings geheel naar uw wens. Zo zorgen we ervoor dat iedere patiënt met een tevreden gevoel en stralende en natuurlijke lach onze praktijk verlaat. Kiest u voor porseleinen of composiet facings? Beide soorten kennen verschillende voordelen. We lichten ze hieronder graag toe.

  Voordelen porseleinen facings

  Porseleinen facings kennen verschillende voordelen ten opzichte van composiet facings:

  • Lange levensduur
  • Op maat te maken
  • Verkleuren niet
  • Een natuurlijkere uitstraling
  • Te plaatsen in twee afspraken

  Voordelen composiet facings

  Uiteraard brengen composiet facings ook diverse voordelen met zich mee ten opzichte van porseleinen facings:

  • Meer behoud van eigen tanden
  • Lagere kosten
  • Eenvoudig te repareren
  • Binnen één afspraak te plaatsen (alleen composiet facings)

  Facings kosten

  De kosten van facings zijn afhankelijk van de huidige staat van het gebit, het type vulmateriaal waar de facings van zijn gemaakt én het aantal gewenste facings. Om u te voorzien van een optimaal resultaat leveren onze specialisten uitsluitend maatwerk. Onze specialisten beoordelen uw gebit en stellen aan de hand van uw wensen een persoonlijk plan op. Hierdoor is het niet mogelijk om op voorhand een vastete geven. U kunt wel onderstaand overzicht bekijken voor een indicatie van de kosten. Heeft u toch behoefte aan een persoonlijk kostenoverzicht? Maak dan een afspraak en laat u adviseren door een van onze specialisten.

  Prijs van 1 facing

  Hieronder ziet u de opbouw van de kosten voor 1 porseleinen facing. Het kan voorkomen dat een tandvleescorrectie niet nodig is. Dan kost de facing € 57,28 minder.

  Omschrijving Bedrag Code
  Schildje van keramiek of kunststof, met preparatie € 120,58 R79
  Techniek-/materiaalkosten € 245,- R79
  Droogleggen van elementen door middel van rubberen lapje € 12,06 V50
  Geleidings-, infiltratie- en/of infraligamentaire verdoving € 30,14 2xA10
  Toeslag voor extra retentie bij het plaatsen van indirecte restauraties € 30,15 R14
  Tandvleescorrectie, per element € 57,28 T102
  Totaal € 495,21

  Facings plaatsen

  Naast het vulmateriaal verschillen ook de behandelingen tussen porseleinen facings en facings van composiet. Zo plaatsen we composiet facings binnen één afspraak en is er voor het plaatsen van porseleinen facings, een tweede afspraak nodig. Hieronder vindt u voor beide typen facings een stappenplan.

  Porseleinen facings

  1. KLEUR VAN FACINGS BEPALEN

  Tijdens de eerste afspraak maken we een afdruk van uw gebit en bepalen we samen met u de kleur en vorm van uw facings. De afdruk sturen we vervolgens naar het tandtechnisch laboratorium waar de porseleinen facings op maat gemaakt worden. Tijdens de eerste behandeling slijpen we ook een dun laagje van uw tandoppervlakte af, waardoor er zowel ruimte als een hechtlaag ontstaat om de facings op aan te brengen.

  2. AANBRENGEN VAN FACINGS

  Bij de tweede afspraak plaatsen we de facings één voor één op uw tanden en zorgen ervoor dat u naar huis gaat met een prachtig, wit, natuurlijk en recht gebit.

  Composiet facings

  1. KLEUR VAN FACINGS BEPALEN

  Net als bij porseleinen facings, bepaalt u samen met de gebitsspecialist, de kleur van uw facing. De kleur bepaalt u aan de hand van verschillende kleurschakelaars.

  2. AANBRENGEN VAN HECHTMATERIAAL

  Vervolgens behandelen we uw tanden met een etsend materiaal, waardoor er een hechtlaag ontstaat. In tegenstelling tot porseleinen facings, is het bij composiet facings nauwelijks nodig om een dunne laag van uw tandoppervlak af te slijpen. Dit is enkel nodig wanneer er sprake is van een gebrek aan ruimte, hetgeen bij het plaatsen van facing vaak niet het geval is.

  3. AANBRENGEN VAN DE FACINGS

  We plaatsen de zachte composiet, laagje voor laagje, aan op de door u gewenste tanden. Doordat we de composiet per laag aanbrengen, zorgen we ervoor dat de facing goed aansluit op uw natuurlijke tanden.

  4. DE VORM GEPERFECTIONEERD

  De composiet is nog zacht waardoor we de vorm van de facings naar wens maken. Wanneer de vorm van de facings volledig naar wens is, zorgen we er door middel van een speciale lamp voor dat het composiet uithardt.

  Neem contact met ons op

  Heeft u behoefte aan meer informatie over het plaatsen van facings of wilt u graag persoonlijk advies? Onze specialisten zijn doordeweeks te bereiken van 08:00 tot 17:00 door te bellen naar 010 – 820 97 84 of een e-mail te sturen naar info@tandartslaanopzuid.nl.

  Veelgestelde vragen over facings

  We krijgen vaak vragen over het plaatsen van facings. Hieronder hebben we onze veelgestelde vragen voor u op een rij gezet. Staat uw vraag er niet tussen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen u graag!

  Zijn facings geschikt voor iedereen?

  In principe kunnen facings bij iedereen geplaatst worden, mits het tandvlees gezond is. Wel worden facings vaak afgeraden bij mensen die nagelbijten of tandenknarsen, omdat het gebit hierdoor sneller beschadigt. Facings bieden een mooie oplossing als u niet tevreden bent over de kleur of vorm van uw gebit.

  Wat kosten facings?

  De kosten van facings worden met name bepaald door het materiaal dat gebruikt wordt. Composiet facings zijn bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan facings van porselein. Dat komt doordat porselein zelf duurder is, maar ook door het arbeidsintensievere werk van het tandtechnisch laboratorium en het aantal benodigde behandelingen.

  Doet het laten plaatsen van facings pijn?

  In principe zou het laten plaatsen van een facing geen pijn moeten doen. Wanneer de tandarts het glazuur slijpt, gaat hij minder diep dan wanneer hij bijvoorbeeld in een tand boort. Mochten er eerst reparaties of andere behandelingen nodig zijn die wel pijnlijk zijn, dan verdoven we het gebied uiteraard. Zo weet u zeker dat u geen pijn ervaart tijdens de behandeling.

  Hoelang blijven facings goed?

  De levensduur van uw facings wordt voornamelijk bepaald door het materiaal. Facings van composiet gaan ongeveer vijf tot tien jaar mee, terwijl porseleinen facings wat langer goed blijven: zo’n vijftien tot vijfentwintig jaar. Uiteraard speelt de manier waarop u met uw gebit omgaat en het verzorgt ook mee bij de levensduur van uw facings. Het is bijvoorbeeld niet aan te raden om op pennen te kauwen of nagels te bijten.

  Mag ik alles eten met facings?

  U kunt gewoon alles blijven eten en drinken als u facings heeft. Pas wel goed op als u op harde dingen bijt; hiervoor kunt u beter uw kiezen gebruiken.

  Hoe moet ik mijn facings onderhouden?

  Het is bij facings belangrijk dat u uw gebit op dezelfde manier blijft verzorgen als voorheen. Poets uw facings tweemaal per dag en reinig ook tussen de tanden door middel van flossdraad, ragers of tandenstokers. Op deze manier behoudt u een goede mondgezondheid en gaan uw facings zo lang mogelijk mee.