Facings

Dé oplossing voor een stralend gebit is het plaatsen van Facings. Functioneert uw gebit naar wens maar is er wel ruimte voor verbetering? Facings bieden uitkomst wanneer u last heeft van scheve of verkleurde tanden, spleetjes of kleine beschadigingen zoals een deels afgebroken tand. Dit doen onze specialisten door een kunstmatige laag van composiet of porselein op uw tanden aan te brengen. Wij plaatsen facings zodat u weer zorgeloos kunt schaterlachen en uw zelfvertrouwen een boost krijgt.

Heeft u behoefte aan meer informatie of advies over facings? Kom erachter wat facings voor uw gebit kunnen betekenen en neem direct contact met ons op of maak direct een afspraak.

Porseleinen & composiet facings

Een facing is een dun laagje vulmateriaal dat we op uw tand plakken. Dit vulmateriaal kan zowel bestaan uit porselein als composiet en vormen en kleuren we geheel naar uw wens. Zo zorgen we ervoor dat iedere patiënt met een tevreden gevoel en stralende en natuurlijke lach, onze praktijk verlaat. Facings zijn voor vrijwel ieder gebit geschikt, maar om een optimaal resultaat te behalen, raden we aan om contact met één van onze specialisten op te nemen. Zij voorzien u graag van passend advies om u verder te helpen. Kiest u voor porseleinen of composiet facings? Beide soorten facings kennen verschillende voordelen.

Voordelen porseleinen facings

Porseleinen facings kennen verschillende voordelen ten opzichte van composiet facings:

  • Lange levensduur
  • Op maat te maken
  • Verkleuren niet
  • Een natuurlijkere uitstraling

Voordelen composiet facings

Composiet facings kennen eveneens voordelen ten opzichte van porseleinen facings:

  • Meer behoud van eigen tanden
  • Lagere kosten
  • Eenvoudig te repareren
  • Binnen één afspraak te plaatsen

Facings kosten

De kosten van facings zijn afhankelijk van de huidige staat van het gebit, het type vulmateriaal waar de facings van zijn gemaakt én het aantal gewenste facings. Om u te voorzien van een optimaal resultaat leveren onze specialisten uitsluitend maatwerk. Onze specialisten beoordelen uw gebit en stellen aan de hand van uw wensen een persoonlijk plan op. Hierdoor is het niet mogelijk om op voorhand een prijsindicatie te geven. Heeft u toch behoefte aan een persoonlijk kostenoverzicht? Maak dan een afspraak en laat u adviseren door een van onze specialisten.

Facings plaatsen

Naast het vulmateriaal verschillen ook de behandelingen tussen porseleinen facings en facings van composiet. Zo plaatsen we composiet facings binnen één afspraak en is er voor het plaatsen van porseleinen facings, een tweede afspraak nodig. Hieronder vindt u voor beide typen facings een stappenplan.

Porseleinen facings

1. KLEUR VAN FACINGS BEPALEN

Tijdens de eerste afspraak maken we een afdruk van uw gebit en bepalen we samen met u de kleur en vorm van uw facings. De afdruk sturen we vervolgens naar het tandtechnisch laboratorium waar de porseleinen facings op maat gemaakt worden. Tijdens de eerste behandeling slijpen we ook een dun laagje van uw tandoppervlakte af, waardoor er zowel ruimte als een hechtlaag ontstaat om de facings op aan te brengen.

2. AANBRENGEN VAN FACINGS

Bij de tweede afspraak plaatsen we de facings één voor één op uw tanden en zorgen ervoor dat u naar huis gaat met een prachtig, wit, natuurlijk en recht gebit.

Composiet facings

1. KLEUR VAN FACINGS BEPALEN

Net als bij porseleinen facings, bepaalt u samen met de gebitsspecialist, de kleur van uw facing. De kleur bepaalt u aan de hand van verschillende kleurschakelaars.

2. AANBRENGEN VAN HECHTMATERIAAL

Vervolgens behandelen we uw tanden met een etsend materiaal, waardoor er een hechtlaag ontstaat. In tegenstelling tot porseleinen facings, is het bij composiet facings nauwelijks nodig om een dunne laag van uw tandoppervlak af te slijpen. Dit is enkel nodig wanneer er sprake is van een gebrek aan ruimte, hetgeen bij het plaatsen van facing vaak niet het geval is.

3. AANBRENGEN VAN DE FACINGS

We plaatsen de zachte composiet, laagje voor laagje, aan op de door u gewenste tanden. Doordat we de composiet per laag aanbrengen, zorgen we ervoor dat de facing goed aansluit op uw natuurlijke tanden.

4. DE VORM GEPERFECTIONEERD

De composiet is nog zacht waardoor we de vorm van de facings naar wens maken. Wanneer de vorm van de facings volledig naar wens is, zorgen we er door middel van een speciale lamp voor dat het composiet uithardt.

Neem contact met ons op

Heeft u behoefte aan meer informatie over het plaatsen van facings of wilt u graag persoonlijk advies? Onze specialisten zijn doordeweeks te bereiken van 08:00 tot 17:00 door te bellen naar 010 – 820 97 84 of een e-mail te sturen naar info@tandartslaanopzuid.nl.