fbpx

Gebitsprothese

Als er een of meerdere tanden of kiezen ontbreken in uw gebit, biedt een gebitsprothese uitkomst. Protheses zoals een kunstgebit of klikgebit zorgen ervoor dat uw tanden en kiezen weer naar behoren functioneren en u weer vol zelfvertrouwen kunt glimlachen. Laat uw gebitsprothese aanmeten bij Tandartspraktijk Laan op Zuid en profiteer van onze uitgebreide kennis en expertise.

  • Ervaren tandartsen
  • Pijnloze behandeling
  • Een stralend eindresultaat
  • Moderne en goed bereikbare praktijk

Waarom kiezen voor Tandartspraktijk Laan op Zuid in Rotterdam?

Tandartspraktijk Laan op Zuid is uw tandarts in Rotterdam. Voor het laten aanmeten van een passende gebitsprothese kunt u terecht bij onze ervaren tandartsen. Onze praktijk is gunstig gelegen op de Kop van Zuid en biedt zowel algemene als specialistische tandheelkundige zorg. Dankzij onze ruime openingstijden plant u uw controle in wanneer u dat het beste uitkomt.

Tandartspraktijk Laan op Zuid

Laan op Zuid 2
3071 AA Rotterdam

Openingstijden

Maandag:08:00 – 17:00 uur
Dinsdag:08:00 – 17:00 uur
Woensdag:08:00 – 18:00 uur
Donderdag:08:00 – 17:00 uur
Vrijdag:08:00 – 17:00 uur
Zaterdag:09:00 – 16:00 uur
Zondag:Gesloten

Wat is een gebitsprothese?

Wist u dat in Nederland ongeveer 3 miljoen mensen een gebitsprothese hebben? Een gebitsprothese is een op maat gemaakt gebit dat uw eigen tanden en kiezen vervangt. Als uw volledige gebit ontbreekt, is een volledige prothese de juiste keuze. Mist u slechts enkele tanden of kiezen, dan raden we een gedeeltelijke prothese aan. Doordat protheses steeds beter en mooier worden, valt het tegenwoordig nauwelijks of zelfs helemaal niet op als u een gebitsprothese draagt.

Soorten gebitsprotheses

Er bestaan verschillende soorten protheses voor het gebit. Sommige protheses zitten vast in het gebit en andere zijn uitneembaar. Daarnaast bestaat er een onderscheid tussen volledige protheses, die het hele gebit vervangen, en partiële protheses, waarmee u een aantal tanden of kiezen vervangt. Lees hieronder meer over de verschillende mogelijkheden.

De behandeling stap voor stap

  1. Intakegesprek Tijdens uw eerste afspraak bekijkt de tandarts de huidige staat van uw gebit en bespreekt u samen de mogelijkheden.
  2. Eerste afdruk De tandarts maakt een eerste afdruk van uw gebit voor het maken van een gipsmodel en een perfect passende afdruklepel. In sommige gevallen moeten er voorafgaand aan de eerste afdruk tanden of kiezen getrokken worden.
  3. Definitieve afdruk Met de op maat gemaakte afdruklepel maakt de tandarts de definitieve afdruk die nog nauwkeuriger is, zodat uw prothese perfect aansluit.
  4. Beetbepaling Met behulp van beetplaten checkt de tandarts de aansluiting van uw bovenkaak op uw onderkaak om te bepalen waar uw prothese precies moet komen.
  5. Prothese passen Na het bepalen van de beet wordt er een pasprothese gemaakt. Hiermee kunnen we goed kijken of de beet correct geregistreerd is en of uw nieuwe gebit mooi aansluit op uw gezicht.
  6. Prothese plaatsen Na eventuele aanpassingen zetten we de puntjes op de i en is uw kunstgebit klaar. Tijdens deze afspraak plaatst de tandarts uw kunstgebit en krijgt u uitleg over het dragen en schoonmaken ervan.
  7. Nacontrole Wanneer u uw kunstgebit enige tijd draagt, vindt er nog een nacontrole plaats. Voelt u aanhoudende druk op bepaalde plekken of voelt de prothese op een andere manier oncomfortabel, dan kan de tandarts of tandprotheticus hem nog aanpassen.

Gebitsprothese kosten en vergoeding

De kosten van een gebitsprothese verschillen op basis van het soort prothese en de behandelingen die nodig zijn. Of uw prothese vergoed wordt, is afhankelijk van uw zorgverzekeraar en de samenstelling van uw verzekering. In de meeste gevallen dekt de basisverzekering 75% van de kosten van een volledige prothese. Voor een exacte berekening van de vergoeding kunt u het beste contact opnemen met uw verzekeringsmaatschappij.

Wennen aan uw gebitsprothese

Het is normaal dat u in het begin nog moet wennen aan uw nieuwe prothese. Praten, eten en drinken gaan niet helemaal zoals voorheen. U zult echter merken dat dit na een paar dagen al aanzienlijk verbetert. Kies in de eerste periode voor zacht voedsel en wees voorzichtig met kauwen. Na een tijdje kunt u steeds harder voedsel proberen. Heeft u moeite met praten, dan kunt u spraakoefeningen doen om uw uitspraak te verbeteren.

Uw gebitsprothese schoonmaken

Het is belangrijk om uw gebitsprothese regelmatig goed schoon te maken, net zoals u dat met uw eigen tanden en kiezen doet. Doe dit op de juiste manier zoals uw tandarts u heeft uitgelegd. Gebruik in geen geval bijtende middelen, schuurmiddel of tandpasta, dit kan uw prothese permanent beschadigen.

Contact opnemen met uw tandarts in Rotterdam

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een gebitsprothese of ontvangt u graag persoonlijk advies? Maak gerust een afspraak voor een intakegesprek bij uw tandarts of bel ons om uw vragen te stellen.